مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی از دغدغههای بزرگ هر دانشجو است که با شنیدهها و تجربههای اطرافیان به یک چالش بزرگ برای فرد تبدیل میشود. بعداز کنکور و گذشتن از فشار روانی حالا با یک سابقه درخشان و تلاشهای مکرر در یکی از دانشگاههای تهران قبول شدید و باید از شهرستان خود به پایتخت کشور کوچ کنید. اما استرس خوابگاه حال شیرین و خوب شما را ماندگار نمیکند.
در این مقاله با جزئیات و صداقت کامل به بازگوکردن مشکلات دانشجویی میپردازیم و یک پانسیون ایدهآل معرفی میکنیم. امید است این مطلب بتواند نوری در مسیر راه شما باشد و انتخاب را راحتتر کند. اگر میخواهید همین ابتدا بدانید که باید انتظار چه دغدغهها و مشکلاتی را در این شیوه زندگی داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.
۱.تعداد افراد اتاق
در بیشتر طراحی اتاقهای خوابگاه دانشجویی از یک فضای ۲۰ متری با ۴ تا ۸ تخت استفاده کردند. این یعنی شما باید با تعداد ۴ تا ۸ نفر که هرکدام طرز فکر، اخلاق، شعور، فرهنگ و نظافت متفاوتی دارند، زندگی کنید. شما حق هیچگونه دخالتی برای تغییر تعداد افراد را ندارید. چون این موضوع در حیطه اختیارات شما نیست. تصور کنید. یک اتاق ۲۰ متری با ۸ انسان متفاوت!
اگر بخواهیم یک مثال برای تفاوت رفتاری افراد بزنیم میتوان به این موضوع اشاره کرد. در یکی از روزهای سنگین و پر از کلاسهای طولانی به خوابگاه برمیگردید و میبینید که هماتاقیاتان روی تختی که فکر میکردید مال شما است خوابیده و تمام! با ۸ نفر نمیشود سروکله زد!
۲.ظرفیت خوابگاههای دانشجویی
این موضوع کمبود ظرفیت خوابگاه واقعا در سالهای اخیر به یک مشکل وحشتناک تبدیل شده است. شما فکر کنید، با هزار امید و آرزو و بعداز تلاشهای زیاد از شهرستان در دانشگاه شهید بهشتی تهران قبول شوید. سپس زمان اقدام برای رزرو خوابگاه ببینید دانشگاه دانشجوهایی با رتبه بالای ۲۰۰۰ را قبول نمیکند! تکلیف این دانشجوی سراسر از شور و ذوق و امیدوار به آینده چیست؟
این چالش زندگی در خوابگاه دانشجویی با کمبود ظرفیت بهحدی زیاد است که طبق آخرین آمار حدود ۸۰درصد متاهلین حتی به درخواستدادن برای خوابگاه دانشجویی فکر هم نمیکنند چون میدانند درخواست آنها رد میشود!
۳.نظافت فاجعه در خوابگاه
مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی و موضوعی فاجعه بهنام نظافت. در خوابگاه افرادی با نظافت متفاوت هستند و این موضوع تفاوت نظافت برای فردی که بسیار حساس و تمیز است به یک جنگ روانی و البته بیرونی بزرگ تبدیل میشود. آیا شما میتوانید با تکتک هماتاقیهای خود برای نظافت بحث کنید؟
تازه در خوابگاه بیشتر نظافت بهعهده دانشجوهای همان اتاق است. حالا شما هر دفعه اتاق را تمیز و دسته گل کنید تا هماتاقیهای دیگر با نظافت کم آنجا را به گند بکشند! زمانی هم که بخواهید با آنها دعوا کنید با این حواب روبهرو میشوید که تمیز نکن! در جنگ تمیزکردن اتاق شما هیچوقت پیروز میدان نمیشود. چون هیچ اختیاری روی رفتار دیگران ندارید.
۴.تشکیل یک خانواده دوستانه
هر انسانی بعداز مدتی زندگی با یک یا چند فرد به آنها عادت میکند و بهنوعی این افراد را جزئی از یک خانواده میبیند. به همین علت قدیمیترها تاکید داشتند در انتخاب دوست دقت زیادی داشته باشید. چراکه بعداز وابستگی شما دوست جدید را بهعنوان عضوی در خانواده میپذیرید. حالا در خوابگاه آیا شما میتوانید بابت سلامت روانی و البته سالمبودن اجتماعی فرد اطمینان پیدا کنید؟
بالاخره فرد قرار است مدتها کنار شما زندگی کند. تاثیرپذیری شما از افرادی که با آنها زندگی میکنید انکارنشدنی است. اما فیلتر خوابگاههای دانشجویی تا چه اندازه دقیق خواهد بود؟ ممکن است شما با یک فرد غیرمنطقی و بهدور از هرگونه فهم اجتماعی هماتاقی شوید. بنابراین، باید با این مشکل کنار بیایید.
۵.حریم شخصی و کشک
حریم شخصی از مهمتریم مولفههایی است که انسان با آن احساس امنیت میکند. یکی از مهمترین مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی حریم شخصی است؛ که میتوان گفت شما هم آن را دارید و هم ندارید! به نوعی حریم شخصی شما در گرو افراد هماتاقیتان است. اگر این افراد از شعور کافی برخوردار باشند این حق را به شما میدهند.
۶.دوری و دلتنگی برای خانواده
زندگی در خوابگاه، تجربهای جدید و هیجانانگیز برای بسیاری از دانشجویان است. اما در کنار همه این هیجانها، دوری از خانواده و احساس دلتنگی یکی از چالشهای رایجی است که بسیاری از دانشجویان با آن مواجه میشوند. این احساس طبیعی است و دلایل مختلفی دارد.
۷.کیفیت غذا
یکی از دغدغههای همیشگی دانشجویان ساکن در خوابگاهها، کیفیت غذا است. این موضوع به دلایل مختلفی از جمله محدودیتهای بودجه، تعداد زیاد دانشجو، تنوع کم غذا و… میتواند باعث نارضایتی دانشجویان شود.
خوابگاه امیران پایان تمام مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی
در خوابگاه امیران شما دیگر نیازی به دستوپنجه نرمکردن با مشکلات اذیت کننده مانند نظافت، هماتاقیهای خوب، حفظ حریم شخصی ندارید. مشکلاتی که زندگی در خوابگاه دانشجویی برای افراد بهوجود میآورد بیشتر حق طبیعی آنها محسوب میشود. حالا افراد مجبور میشوند قید خوابگاههای دانشجویی را بزنند و به پانسیونها و خوابگاههای خودگردان مراجعه کنند.
پانسیون و خوابگاهها خودگردان مانند قارچها رشد کردهاند و تعداد بسیار بالایی دارند. طوری که میتوان گفت تقریبا در تعداد بسیار اندکی از آنها شما بهواقع نظارت دقیق را میبینید. برای مبلغ و هزینه بسیار بالا نیز بیشتر افراد این موضوع را میپذیرند و به پانسیونهای قیمت مناسب راضی میشوند.
اما در خوابگاه ما با هزینه بسیار مناسب میتوانید هر اتاق با هر تعداد افرادی که خودتان خواستید را انتخاب کنید. با سکونت در خوابگاههای امیران که در بهترین موقعیتهای شهر واقع شدهاند تجربه خدمات حرفهای گرفتن از پرسنل، زندگی در محلی دنج و با آرامش، مدیرهای با تجربه و فضای دوستانه با افرادی که از فیلترینگ قوی رد شدهاند را به لیست خاطرات خود اضافه کنید.
جمعبندی مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی
اگر از یک شهر دور در دانشگاه قبول میشوید، مجبور هستید مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی را تحمل کنید. البته که در ابتدا بهنظر میرسد با یک چالش بسیار بزرگ و عمیق روبهرو هستید، اما اگر در یک خوابگاه یا پانسیون مناسب سکونت داشته باشید دیگر از این مکان با خاطره بد یاد نمیکنید. تجربه زندگی مستقل و حلکردن مشکلات خود جزء شیرینترین خاطرههای شما خواهد بود به این شرط که در یک پانسیون سالم سکونت داشته باشید.
در حقیقت قسمتی از آموزشی که در دانشگاه به شما داده میشود در همین خوابگاهها یاد میگیرید. مهارت زندگی و دفاع از حق و البته گذراندن اوقات با افراد سالم. دوستهایی که تا سالهای سال رفاقت خود را با آنها حفظ خواهید کرد. این دوران طلایی خوش و خاطرهانگیز را درست بگذرانید و خودتان را لایق یک مکان با قوانین صحیح و انسانهای سالم بدانید.